De projecten

1. IEDEREEN ZIJN MAALTIJD - UN REPAS POUR TOUS - A MEAL FOR YOU.

In Togo is er ECHTE ARMOEDE. Vele mensen lijden HONGER! Men heeft gewoon geen inkomen genoeg om iedere dag de noodzakelijke voeding te kopen voor zichzelf, laat staan voor een gans gezin.
"Mission Evangélique des Flandres" komt daarin tegemoet met iedere eerste zaterdagmorgen gratis maaltijden uit te delen aan de mensen van de stadswijk. Tijdens de bedeling wordt het evangelie verteld en getuigenis van Gods genade en liefde gebracht.
Eén maaltijdbedeling kost al gauw 59€. Hiermee bedelen we een honderdtal maaltijden. Deze financiën zijn niet altijd voorradig. (ze komen meestal uit ons eigen budget.)
Kan iemand daarin tegemoet komen?
Misschien met een cel - of huisgroep samenleggen voor één bedeling per maand? Voor 59 € inzamelen is niet zo zwaar denk ik!

2. VOETBAL EVANGELISATIE - FOOTBALL EVANGELISATION - EVANGELISATION PAR FOOTBALL

Sedert een zestal jaren is "Het VOETBAL" zeer populair in het kleine landje TOGO. Aanzet tot deze populariteit is het sportieve, en vooral het FINANCIELE succes van een arme straatjongen van uit de straatkinderen - bevolkingsgroep van LOME (hoofdstad van Togo). ADEBAYOR was zeer bedreven met de bal, en werd ontdekt door een Franse voetbalploeg: Marseille. Later speelde hij voor Manchester United. Deze vlugge oplopende carrière van deze man is een waar voorbeeld van hoop voor de kinderen en jongeren van TOGO. Ook de voetbalsport is daardoor zeer populair geworden, en iedereen wil voetballen, want voetbal is de deur naar ongekende rijkdom.
Doorheen deze vlaag van voetbalhysterie komt "Mission Evangélique des Flandres" met een nieuwe en vooral betere hoop voor jonge mensen. Andy richtte twee voetbalploegen op. Eén in de hoofdstad LOME en één in het binnenland, in het dorp ATIFOUTOU.
Bij de training voor de sportieve kant, komt er ook telkens een tijd van gebed, evangelisatie en bijbels onderwijs naar christelijk discipelschap toe. Meerdere jongeren zijn hierbij tot bekering gekomen, en de geestelijke invloed van deze jong bekeerden kan zich nu ook doorzetten binnen de families van deze jonge voetbalisten.
Ook dit Project kost iedere maand geld. Wie kan hierin met een maandelijks klein bedrag van 20€ tegemoet komen? Wie individueel? Wie in verband met een celgroep of gemeente?
De uitrusting van één voetbalploeg kost 220 €: dit is 15 tenues + 3 ballen zonder de schoenen.
Eén paar schoenen kost 25€.


3. "TV - EVANGELISATIE"

 

 • Regelmatig wordt de bevolking van de wijk "Djidjolée" (waar wij wonen en werken) uitgenodigd voor een filmvoorstelling. Wij brengen Christelijke tekenfilms of tekenfilms met een opvoedkundige basis voor de straatkinderen, en wij brengen onderhoudende Christelijke films voor de volwassen bevolking van rondom ons.
  Deze filmvoorstellingen brengen heel positieve reacties teweeg bij de mensen Waar wij wonen leven er veel Moslims, en deze open deur - filmvoorstellingen breken de muren af tussen deze moslims en het evangelie van Jezus Christus.
  Prijst God!
  Deze films worden afgespeeld met een TV met een scherm van heel klein formaat. 
  Wij kijken uit naar het moment dat wij deze films kunnen vertonen met een groot scherm.
  Wie voelt zich geroepen om een regelmatige steun per maand in te lossen naar dit Project?
  Of misschien kunnen een huis - of celgroep samen een som van 750€ samenbrengen voor de aankoop van een nieuwe breedbeeld TV, of 155€ voor een tweedehands TV, of 182 € voor een nieuwe DVD speler?

4. THE BEST KIDS"

 

Wekelijks worden de kinderen van op straat binnengehaald in de kerk bij ons. Daaruit ontstaan geweldige kontakten, ook met ongelovige ouders. Ons devies voor evangelisatie luidt als volgt: "Win het vertrouwen van de mensen door vriendschapsrelatie aan te gaan en uit te bouwen". Hoe kan dit beter dan doorheen kinderen? 
Eerst kennismaken, dan vriendschap aanknopen en daarna de vriendschap verdiepen. Zo kan men de ongelovigen bereiken met het Evangelie. 
Vele kinderen zijn reeds tot bekering gekomen en trekken zo ook in bepaalde gevallen hun ouders of andere leden van hun familie mee naar kennismaking met ons en dan ook met de kerk bij ons aan huis!

5. HET WEZEN PROJEKT ( Plan Tutelle et Developement of PTD)

 

Reeds sedert het begin is er op ons hart om de wezen van onze gemeente te ondersteunen

PTD (Plan Tutelle et Developement.) is een hulpprogramma om volle wezen, half-wezen en/of verwaarloosde kinderen te helpen om naar school te gaan. 
PTD staat in om het onderwijs te bevorderen, en geeft ook een jaarlijkse kerstgift aan de wezen in dit programma. 
Reeds sinds 2002 werden er jaarlijks kinderen geholpen. 
2002-2006 werden er door ons persoonlijk 9 kinderen uit de nood geholpen. 
Dat wil dus zeggen dat wij die uit onze eigen privé fondsen hielpen.

2006 oprichting PTD.

2006-2007 werden er 7 kinderen naar school gestuurd. En één verwaarloosd kind: Beni werd in ons huis opgenomen

2007-2008 konden wij 8 kinderen helpen in het onderwijs en hielpen wij één achtergelaten kind: David, voor een vol jaar met voeding en kleding. Dit schooljaar hadden wij één kind dat afgestudeerd is.

2008-2009 werden er 11 leerlingen gesponsord en heeft ook één kind haar college diploma behaalt.

2009-2010 zijn er 15 leerlingen die wachten op hulp.

Globale ondersteuning:
Om deze 15 leerlingen een vol jaar naar school te kunnen sturen, hebben wij 500€ nodig 
Dat is 35€ per kind per jaar .

Een kind financieel adopteren:

Natuurlijk kan men één kind per maand gaan ondersteunen deze maandelijkse hulp komt neer op 3€ per kind per maand 
Vijftien kinderen wachten op uw steun, laat uw hart spreken!